top of page

Arsamızda ilk gözlemler

Henüz satın almasak da arsamızı, yani müstakbel bahçemizi, sahibinin izniyle gezmeye, tanımaya başladık. Bir nevi selamlaşma diyebiliriz buna. Arsamız küçükçe bir tepenin sırtında, yamacın ortasında, 45 derece eğimli, yolu, suyu, elektriği, komşusu olmayan bir yerde :D Aşağıda yaklaşık olarak çizmeye çalıştım sınırlarını.

En yakın komşumuz olarak arsanın aşağısında besi çiftlikleri var. Taze sütümüzü ve gerek duyduğumuzda yanmış keçi ve inek gübremizi buradan temin etmeyi düşünüyoruz. Tabi herşeyden önce sevgili komşularımızı :)

Arsanın bitki florası anladığımız kadarıyla otsularla zengin. Çeşit çeşit, çoğunun ne olduğunu bilmediğimiz çiçekler, otlar bulunuyor. Çekirgeler, kelebekler, türlü böceklerin yanında, arsa vızır vızır arı uğultusu dolu (bize bak ikram edecekleri günü sabırsızlıkla bekliyorum).

Bunun yanında yaklaşık 15-20 adet ağaç var (meşe, ahlat, kuşburnu, kayısı tanıyabildiklerimizden) ancak arsaya uzun yıllardır el değmediği için hepsi bakımsız durumda. Bu ağaçların hiçbirini yerinden etmeyi düşünmüyoruz. Neticede biz yeni geliyoruz, onlar yıllardır oradaydı. Dolayısıyla birlikte bir yaşam alanı örgütlemek niyetindeyiz.

Üst tarafımız kamu arazisi ve kadastroda ağaçlık bölge olarak geçiyor. Umarım imar planı sonrasında saçma sapan bir şey yapmazlar buraya ve sukunetimizi bozmazlar.


Featured Review
Tag Cloud
Henüz etiket yok.
bottom of page