top of page

Permakültür kitaplarımız geldi :)

Permakültür konusunu ilk öğrendiğimiz andan itibaren heyecanlıyız. Böyle bir şeyi/sistemi/disiplini/felsefeyi nasıl olur da bu zamana kadar duymamışız? Birkaç video izleyip, birkaç blog yazısı okuduktan sonra daha detaylı bilgi ihtiyacı duyduk ve (hazırlayanların ellerine sağlık) iki tane nefis çeviri kitap siparişini anında verdik. Kitaplarımız elimize ulaştı, hızlıca tanıtayım

Mollison, permakültür kavramının mucidi olmasa da dünya çapında bu konunun gündeme taşınmasında şüphesiz en önemli isim. Avustralya'da kurduğu enstitüsünden tüm dünyaya permakültür alperenlerini gönderiyor. Kitap kendisinin en meşhur kitabı olan Permaculture: A Designer's Manual'ın çevirisi değil, onun özeti diyebileceğimiz bir giriş kitabı olan Introduction to Permaculture'ın çevirisi. Permakültürün felsefesinden başlayıp, metodolojisini ve uygulama örneklerini içeren kitap gerçekten güzel bir giriş kitabı. Permakültürle ilgilenen birisinin bu kitabı okuması gerek. Ayrıca Sinek Sekiz'in sürdürülebilir yaşam konusunda bir dizi kitabı var, onlar da ilginizi çekebilir.

Hemenway'in kitabı, Mollison'ınkine göre daha uzun gibi gelmişti bana. Hemen hemen aynı sayfa sayısına sahiplermiş (282 vs. 288). Fakat Hemenway'in kitabında daha fazla uygulama örneği ve daha fazla tablo var, sanırım uzun gelmesinin sebebi bu. Üstelik bu uzunluk sıkıcı değil, bilakis keşke daha fazla uygulama bilgiyle uzayabildiği kadar uzasaydı diyorsunuz. Açıkçası Mollison'ın kitabı kesinlikle okunması gerekmekle birlikte, Hemenway'in kitabını benim gibi ne yapacağını bilmeyen amatörler için daha faydalı buldum. Neticede hepi topu iki kitap var şimdilik, ikisini de bir çırpıda okuyabilirsiniz. Bu arada Yeni İnsan Yayınevi'nin ekoloji kitaplığına da bakmak isteyebilirsiniz.

Featured Review
Tag Cloud
Henüz etiket yok.
bottom of page